Szenior Örömtánc az idősödőknek

A Szenior Örömtánc egy új, közösségi táncforma speciális koreográfiákkal, ami kifejezetten a idősödő korosztály sajátosságaira épült.
Hangsúlyozandó, hogy - ez nem egy hagyományos táncóra, - ez nem a klasszikus értelemben vett társastáncokon, hanem sajátos tematikán alapszik.
A testi és szellemi frissesség megőrzéséért mindenkinek magának kell tennie, főleg idősebb korban.
Kimondottan az idős korosztály számára kialakított mozgásforma, melyben nincsenek akrobatikus elemek, hirtelen forgások, pörgések.
Itt folyamatosan rövid koreográfiákat tanulnak a táncosok, fejlesztve ezzel a memóriát, egyensúlyérzéket, kondicionális és koordinációs képességeket, mindezt jó hangulatban.
Az órákon a résztvevők többféle tánccal is megismerkednek, - körtáncokkal, - többféle páros tánccal, - sortánccal, - valamint fontos részét képezi az óráknak a széken ülve táncolás…
Nem kell előzetes tánctudás, partner nem szükséges, nincs elvárás, nincs követelmény, csupán csak mindenki jól érezze magát.
Mindezek mellett nagyon fontos, hogy a tánctanár rendre újabb és újabb táncformációkat tanít.
Megjegyezzük azok sorrendjét, koncentrálnunk kell arra is, hogy melyik lábbal hová lépjünk, eközben milyen mozdulatokat tegyünk a kezünkkel,
és ezek sorozata folyamatosan ismétlődik. Könnyen belátható, hogy az ilyen gyakorlatok milyen hatással vannak a mentális állapotunk karbantartására,
nem is beszélve a muzsika lélekemelő hatásáról. Tánccal az Alzheimer kór ellen.
A vérpezsdítő ritmusok vagy az andalító zenék visszaröppentik az embert egykori fiatalságába.
Egyszerű lépéskombinációkat alkalmazva a mozgás örömét nyújtja ez a tánc. Nemzetközileg kifejlesztett egységes metodika alapján működik.
A nyugati országokban már évek óta tartanak szenior örömtánc órákat, még Világszövetségük is van, aminek 13 európai ország és Brazília a tagja
 
SZENIOR ÖRÖMTÁNC- Tánccal a felejtés ellen!
Mozgás, öröm, agytorna

 
Tánc