Capoeira - ABADÁ Capoeira Marosi Péterrel

ABADÁ Capoeira Marosi Péterrel

https://www.facebook.com/events/446714895818621/

www.budapestcapoeira.hu

http://kulturjam.hu/capoeira

 

FB: https://www.facebook.com/abadacapoeirabudapest

 

A capoeira egy többszáz éves brazil harcművészet, amit művelői, az ültetvényeken dolgozó rabszolgák fejlesztettek ki. Számukra tiltva volt az önvédelem, így harci technikáikat táncos-zenés körítéssel, táncra emlékeztető mozdulatokkal álcázták, így alakult ki ez a különlegesen árnyalt harcművészet, amelyben mindenki megtalálhatja önmagát. A capoeira művelőinek legfontosabb fegyvere a ravaszság és a meglepetés.

Gyakorlásával gyorsabbá, erősebbé, hajlékonyabbá válhatsz, bármilyen előképzettség nélkül. Nálunk mindenki egyéni képességeihez mérten kap feladatot és a fejlődés garantáltan nem marad el!  Bármilyen életkorban elkezdhető, ajánljuk férfiaknak és nőknek.

 

A látványos trükköket, a capoeira alapjait, a törzsi hangszerek ismeretét Marosi Péter oktatja, aki 2002 óta foglalkozik capoeirával, 2012-től aktívan tanítja.

A közösség színes, a hangulat brazilos :)

 

Az edzésekre a tagfelvétel folyamatos. A kezdők és haladók együtt, de külön feladatokat kapva dolgoznak, így biztosítva mindenkinek az egymástól is tanulás lehetőségét a szakmai vezetés mellett.

 

Hétfőnként 19:00-20:30 ig  szórakozva edzheted a tested és a szellemed!

 

Helyszín: Világcsücsök közösségi tér 1132 Budapest Váci út 50. (A Lehel téri vásárcsarnokkal szemben a 3-as Metro Dózsa György út felöli kijáratánál) 2 es kapucsengő.

 

Órajegy 1.800.- Ft 

4 alkalmas fix bérlet 6.500.- Ft

 

Marosi Péter

+36 30 268 6892

marosipet@gmail.com 

facebook.com/abadacapoeirabudapest

 

A Wikipedia így ír a capoeiraról:

A capoeira (ejtsd: kapuejra) egy brazil harcművészeti kultúra, aminek része egy sajátos akrobatikus mozgás és zene. A 16. századtól a 19. századig a főként Közép-Nyugat Afrikából Brazíliába hurcolt rabszolgák alakítottak ki.

Fürge, trükkös mozdulatok jellemzik; gyakran közel a földhöz, vagy kézen-/fejen állva művelik, mindig zenére mozognak . Egyes verzióiban sok akrobatikus elem található. A capoeira szónak számos jelentése létezik, ezek egyike a Brazília belsejében található erdős területekre utal, feltehetőleg azokra a helyekre, ahol a szökött rabszolgák próbáltak elrejtőzni. Az 1970-es években megjelenő break tánc számos mozdulata nagyon hasonló, ezért sokak szerint a capoeirából származik.