Volner Nagy Melinda

Volner Nagy Melinda


 

Táncpedagógus és szenvedélyes közösségépítő
 
Saját alapítású, dunaszerdahelyi (Szlovákia) Melida’s Dance Space táncstúdiójában kiemelt profiljaként swing táncokat és argentin tangót tanít.
 
"25 éve vagyok aktív tánctanár. Hosszú évekig csak néptáncot táncoltam és tanítottam. 2013-ban találkoztam a lindy hoppal (nevezetesen Bóbis Lászlóval), és figyeltem fel a rengeteg hiányosságomra. A swing viszont rövid időn belül felszabadított és meghozta az étvágyat más tánctechnikákhoz is. Ekezdtem jazrre járni Bakó Gáborhoz és kinyílt számomra a világ.
Aztán jöttek a balettórák, a sztepp,  a Limón-technika és egyéb csemegék, míg végül rámzúdult a tangó. Mindezt a swingnek köszönhetem, ami akkor, attól a találkozástól fogva megváltoztatta az életemet.
 
Szerencsémre jó mestereim voltak, mindjárt a kezdetektől, Bóbis Laci, Bakó Gábor, Budai Laci, Glotz Marcsi, Pirity Andi, Szeghalmi Endre és Steven Mitchell. Hégli Dusan a néptáncban. Ők a meghatározóak. Ez fontos. Tudtam akkor is, és azóta még inkább felelősnek érzem ezt a kérdést. De minden szaktudás és a legalaposabb, legsegítőkészebb tanári istápolás mellett is… a social táncok gazdag világa egy életen át kifürkészhetetlen. :)

A tánc mindenkié és mindenkinek megvan a saját tánca. Megkísért, magába bolondít, beszippant és kilélegez, ízeidre válsz majd újra összerakod magad és csak bámulod azzal a szerelemmel, amiről tudod, hogy örökké elérhetetlen marad. Mit lehet tenni? Minden percet arra kell szánni, hogy egy parányi lépéssel közelebb kerüljünk hozzá. Tanár, diák, zenész, legyél bármelyik oldalon is, a feladat mindenki számára ugyanez. Ezért nem tudjuk félretenni, ezért áldozunk rá számontarthatatlanul sok időt, energiát és igen, ezért leszünk diákokból tanárokká. Hogy mi vigyük át a szerelmet a túlsó partra. "
 
táncpedagógus
swing
argentin tangó
egészségtornák
néptánc